Solid Edition Solid Small Solid One
Solid One to One Classic Wood Solid Machine
Solid round Solid Stone Solid Wood
   
Solid Black    

Achter de Duitse firma Acoustic Solid staat de oprichter, eigenaar en ontwerper Karl Wirth, die samen met zijn schoonzoon, "Masse-laufwerke fertigt". Of in goed Nederlands : zij bouwen draaitafels met een zwaar plateau

Er zijn nu 14 verschillende uitvoeringen in oplopende prijsklasse in productie.

Het begrip massa slaat niet op de productieaantallen. Integendeel, dit zijn hoogst individuele apparaten die per stuk worden gebouwd en afgewerkt. 

De schoonzoon is overigens ingenieur in de electrotechniek en heeft eerdere audio high-end ervaringen opgedaan in Boston bij een bekende luidsprekerfabrikant. Hij ontwikkelde de stuurelectronica voor de loopwerken.

 

Het is  geen toeval dat Acoustic Solid in de buurt van het grote BMW ontwikkelcentrum is gevestigd. In deze omgeving van research en knowhow van de autoindustrie is zoveel technische kennis voorradig dat dit op onderdelen ook bij draaitafels zijn vruchten kan afwerpen.

 

Bij Wirth is de filosofie  “Masse ist Klasse”. Prestaties en prijzen  vanaf een bepaald niveau en met de nadruk op handgemaakt, bouwkwaliteit en klank.

Ook hier is van toepassing:

  • Dit zijn geen massaproducten. Ze worden met grote toewijding vervaardigd in kleine series en met veel aandacht voor de details.
  • Het zijn apparaten met de typisch Duitse afwerking (veel hoogglans aluminium) en met daarmee een  opvallend uiterlijk en bedoeld om u levenslang te voorzien van muziek op een hoog niveau.